Je bekijkt nu De Bomenhub van Eri

De Bomenhub van Eri

SINT-OEDENRODE – “Iedereen doet wat’, is een veel gehoorde slogan die burgers oproept een steentje bij te dragen aan CO2-reductie. Yogaleraar Eric Staals dacht hier eens stevig over na. Geïnspireerd door de actie van Meerbomennu besloot hij tot het initiatief om 1000 bomen in het eigen dorp te gaan planten.

Enkele weken later,

met hulp en bijval uit alle hoeken

van de Rooise gemeenschap, is dit doel al voor een groot deel bereikt. En het mooie is, behalve wat regelwerk en spierpijn kost het verder helemaal niets.

“Ik heb er zowat een dagtaak bijgekregen”, verzucht Eric. “Meestal geeft ik mijn yogalessen in de avonden, zodat ik overdag wat tijd over heb. Maar die dagen zijn nu wel erg gevuld”.

Van het een kwam het ander.

De gemeente reageerde in eerste instantie wat afwachtend op Eric’s plan, omdat er geen beleid bestaat om aan dergelijke initiatieven mee te werken.

toch binnengedrongen en stelt de gemeente een aanhanger en tuingereedschap beschikbaar. Met een tiental vrijwilligers deelt Eric een appgroep waarin hij de o-zo-belangrijke handjes kan vinden die helpen bij het uitsteken van zaailingen (jong nieuw uitschot van bomen en struiken, red.).

Opwarming aarde en oplossingen

Eric bekeek een documentaire

op Netflix. Daarin zag hij dat je naast bezuinigen op energie de opwarming van de aarde ook kunt vertragen door CO2 uit de lucht te halen met bomen.

Dat vond hij een geniaal,

duurzaam en prettig idee.

Speurend op internet vond hij verschillende initiatieven die zich richten op het planten van zoveel mogelijk bomen. Eric

Geef een antwoord